Witloofsalades
Witloofsalade met spinazie
voor 4 personen
4 kropjes grondwitloof
100 g spinazie, gewassen
1 appel, gewassen
100 g cottage cheese
2 eetlepels pompoenpitten
2 eetlepels mayonaise
2,5 cl yoghurt
1 eetlepel mosterd
Rooster de pompoenpitten in een koekenpan op een laag vuur.
Maak een sausje met de mayonaise, yoghurt en de mosterd.
Snij het grondwitloof in fijne reepjes en maak schijfjes van de appel met de schil. Meng grondwitloof, spinazie en appel en schep er enkele lepels saus over. Bestrooi met de cottage cheese en de pitten.
Geef de rest van saus er apart bij.
Tip
Het uit wonden uittredende sap verkleurt aan de lucht snel rood. De mate van roodverkleuring verschilt wel van partij tot partij witloof. Door enkele druppels citroensap door het gesneden witloof te mengen wordt roodverkleuring onderdrukt. Snij bij voorkeur het witloof niet lang op voorhand. |
Witloof leent zich zeer goed tot het maken van salades met een hele waaier van groenten en fruit. Bijvoorbeeld met appelen, noten, appelsien en andere exotische vruchten. Je hebt dan ook volop mogelijkheid tot eigen smakelijke experimenten
Meer recepten:
Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes
Witloofslaatje met Nazareth light kaas en peer
Witloofsalade met mandarijntjes
Jaime Oliver - witloofsalade met peer en appel
Witloofsalade met gerookte zalm
|